Avatar

Ett klipp från "Det blir alltid som man tänkt sig"

av Seawolf @, lördag, november 30, 2019, 11:50 (297 dagar sedan) @ ole

Sveriges färd mot katastrofen är kantad av utredningar som beställts av politikerna. Utredningarna får strikta order om vad de skall komma fram till, och i den mån kritiska remissvar inkommer så ignoreras de. Huvudsyften med utredningarna är två:

- Politikerna försenar det akuta behovet att begripa och fatta verkningsfulla beslut till framtiden, med förhoppningen att saken är överspelad av andra skäl då, helst i form av nya utredningar.

- Politikerna slipper att sticka ut hakan med egna förslag att lösa problemen och kan ducka bakom"pågående utredningar".

Så vinner man inga krig, och man löser heller inga pågående problem. Förlåt, utmaningar skall det vara, för man ska ju inte ens nämna att man har att göra med problem, enligt nyspråkspraxis.

För den mindre påläste kan en kortbeskrivning av vad nyspråk är vara på sin plats:
"Nyspråk (engelska Newspeak) är språket som talas i samhället som beskrivs i romanen 1984 av George Orwell. Det syftar till att upprätthålla romanvärldens rigida och ofria samhälle genom att begränsa individens tankeutrymme och därigenom förhindra kritik mot "Partiet" och dess ledare "Storebror"."

All verkningsfull reglerteknik inklusive politik dödas effektivt av fördröjningar i reglerkretsarna.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum