Avatar

Patrik Engellau förklarar samhällsmodeller för barn

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, onsdag, december 11, 2019, 13:27 (1597 dagar sedan) @ Håkan

Som ett svar både till ole och Sven-Barry är det välgörande att få sina förväntningar bekräftade.

Ett utflippat svar i falsett från Sven-Barry och ett torrt svar med inte mindre än fyra länkar från ole, med innehåll i olika tangenters riktning bort från temat.

Som påbyggnadskurs kan jag nu rekommendera en bok av Parkinson som gavs ut 1957 med titeln Parkinsons Lag och som behandlar ämnet från ett liknande håll, hur byråkrati alltid växer på det övrigas bekostnad.

Boken i svensk översättning innehåller också många illustrativa bilder, detta sagt till de som tillgodogör sig sådana bättre än text, ingen nämnd och ingen glömd.

Parkinson förutsåg till exempel att den brittiska marinen efterhand skulle komma att ha fler amiraler än fartyg, och så blev det också - om man kan tro Wiki.

Verkligheten i Sverige är också, tyvärr, väldigt lik den som Patrik Engellau illustrerar.
När det ska sparas så sparas det nerifrån, på senare tid till exempel illustrerat av varsel till sjukvårdspersonal och stängningar eller sammanslagningar av avdelningar, men inte en enda chef i den högre administrationen berörs. De blir år efter år i stället fler.

Ser fram emot fortsatt samhällsdebatt i bästa upa-anda.

Håkan

Här får du ett ännu mer utflippat svar i falsett med bara en länk.

Förstår att din beundran för Engellau är obegränsad trots att det han presenterar som sitt är gammal skåpmat. Jag tror dessutom att högerpartiets landsting är sämst i klassen när det gäller effektivitet, främst tack vare haveriet med Nya Karolinska.

Finns det något bättre sätt att styra landet på än med representativ demokrati tror du? Kanske med en upplyst despot a'la Engellau? Eller räcker det med ett parti till höger om högerpartiet M?

https://lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2018/05/Administrativ-personal-har-gatt-om-l...

Mvh Sven-Barry, falsettare

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum