Avatar

Ulf Kristerssons egna ord...

av Håkan, Göteborg, lördag, december 21, 2019, 09:33 (404 dagar sedan)

...hoppades jag få läsa, skrev jag i ett inlägg i tråden med rubriken "Steg för steg" för en tid sedan.
Det handlade om det löfte han gett om samarbete med SD och det drev som media och många politiker satte igång efter att han träffat Jimmie Åkesson över en lunch.

Följande är ett klipp från Marcus Oscarssons FB-sida i dag:

"Han tar också upp några politiskt viktiga punkter, bl a turerna kring hans möte med förintelseöverlevaren Hédi Fried, 95 år. Det har rapporterats hur Ulf vid ett möte inför valet lovade Hédi att ”aldrig, aldrig ha samröre med SD” men att han nu brutit löftet vilket kritiserats hårt. Ikväll tar Ulf upp mötet hemma hos Hédi 2018 på Facebook.
– Vi pratade om de förfärliga nynazisterna i NMR. Vi pratade också om risken för ren desinformation. När vi pratade om valet 2018, så sa jag till Hédi Fried precis samma sak som jag sa till alla andra: Att de fyra allianspartierna gemensamt sökte mandat för att bilda regering, och att den alliansregeringen inte skulle samarbeta med SD. Jag lovade däremot inte att aldrig samtala med, eller ha något slags samröre med SD och deras partiledare Jimmie Åkesson, skriver Ulf.
– Jag ringde häromdagen till Hédi Fried och vi pratade om vårt möte hemma hos henne förra året. Jag beskrev min minnesbild av vad som sagts och inte sagts under vårt samtal. Hédi Fried konstaterade att hon hade samma minnesbild. Det var fint att få tala med Hédi Fried igen, om än av lite tråkiga skäl. Vi enades om att ses hemma hos henne igen på det nya året. Detta är vad som har skett, varken mer eller mindre. Jag vill avsluta med en önskan för det nya året: Låt oss alla försöka medverka till ett vuxet politiskt samtalsklimat, där vi inte smutskastar varandra utan tvärtom respekterar varandra. Trots att vi ibland tycker olika, avslutar Ulf.
INFO: Citaten ovan är i komprimerad form. För komplett form se Ulfs FB-sida."

I den tidigare tråden nämnde jag just att Ulf troligen syftat på folk inom NMR snarare än på SD, och se där.

Någon eller några tidningar skrev om hur besviken Hedi blivit och att hon tyckte det var ett svek osv - jag undrar om de överhuvudtaget kontaktat henne och i så fall i vilken utsträckning de lagt ord i hennes mun.

Få se hur det nu går vidare, eller om.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum