Avatar

Från den andra sidan av västervärlden...

av Håkan, Göteborg, lördag, december 28, 2019, 17:36 (221 dagar sedan) @ Cthulu

Apropå tolka och prata med varandra och ändå respektera varandra så tycker jag John Bercow säger det ganska fint såhär i juletider. Fast vissa är svårare att respektera än andra.

https://twitter.com/i/status/1209896085595885568

Jag har följt House of Commons sedan början av året, Cthulu, ofta timmar i sträck via deras egna och andra medias sändningar i realtid.
Detta då jag i första hand var intresserad av Brexitfrågan, men snart blev John Bercow och hans del i rollspelet också en viktig del i det hela, och han lyfte hela föreställningen.

Som jag skrivit tidigare här är svenska riksdagen raka motsatsen, som ett möte i de letargiskas förbund, och vi ser allt mer resultatet.

Jag tror att när Brexitslagets krutrök skingrats och dammmolnen (stavas så) lagt sig så kommer många att se John Bercows år som talman som en slags pånyttfödelse av parlamentet.
Inte minst för att han gjorde det roligt för allmänheten att ta del av vad som hände där, och för att alla MPs därigenom fick press på sig att göra något.

Åter till svenska riksdagen, hur många av ledamöterna är det som under år 2019 inte har sagt ett enda ord i talarstolen? Det brukar vara några tiotal, ibland många.

Den talman som nu har tagit vid i Underhuset ger mig intryck att bli något av en återgång till striktare och lite mer pompösa tider, men kanske Boris Johnson gör det omöjligt...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum