Avatar

Public Service..

av Pinja, lördag, januari 04, 2020, 15:09 (217 dagar sedan) @ Cthulu

Vadå moderaterna gillar inte public service? De röstade lika mycket för den nya finansieringsformen som de andra. Monarkin är väl en annan fråga där ingen "vågar" ifrågasätta den nuvarande formen.

Jag tycker nog man kan fråga sig vad PS ska göra. Nöjesprogram? Sport? Nyheter? Sporten är väl annars ett utmärkt exempel på hyckleri med sina reklamskyltar före och efter varje sändning.
PS är i mina ögon åt helvete för stort idag. Jag kan nog köpa att PS bör finnas men inte som i dag utan för mig ska den vara som nån slags garant för att små nischade grejer görs som aldrig skulle göras annars. Tänk typ Bengt Lagerkvist som berättar lite om nån obskyr tavla.

Politik är ju det möjligas konst, och detta var vad som var möjligt, och även nödvändigt. Men den som följt moderaternas mediapolitik länge, t.ex. i olika skrifter från förlaget Timbro, vet att vad de egentligen vill är att fullständigt avlöva SVT&SR. Visst kan vi fråga oss vad PS skall göra, och det gör vi också ideligen. För min del är nyheter, samhällsbevakning, debatt och dokumentärer självklara, men också en hel del nöjen. En hel del sport likaså, men inte allt. Vissa sporter har blivit så big business och kostar så mycket att det inte är rimligt att de ska finansieras med PS pengar. Typ fotbolls VM. Nuvarande modell där man delar på kostnaden förefaller ok, men om jag visste vad SVT betalar kanske jag skulle tycka annorlunda.

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum