Avatar

Hisnande perspektiv

av Pinja @, Västerås, onsdag, april 21, 2010, 09:37 (5120 dagar sedan)

Down under here börjar vi stämpla ur så smått redan. Kollar litet på SVT Play, som är en fantastisk sak egentligen. Ger en tillgång till de ganska många pärlor som finns i TV-burken, men som man missar av olika skäl. Inte minst för att man nästan inte tittar på TV, vilket är fallet med mig.

On ni bara förstår utrikiskan, skynda er att titta på nedanlänkade intervju med Bio-entrepenören Craig Venter, ligger kvar bara till den 19nde. I svensk media har man fått en enbart negativt vinklad bild av honom. Detta inslag ger en HELT annan bild. Han är ödmjuk, energisk, nyfiken, fokuserad och blickar framåt med ett perspektiv som hisnar. Inte de vanliga domedagsprofetsiorna som vi hört till led och lust från den rödgrönt håll. Nej här finns en tro på att vägen framåt är just framåt, inte bakåt. Att vetenskap och teknologi som tagit oss hit, är det som kan lösa våra problem och ta oss vidare (inte bakåtsträveri och kollektivism, min reflektion).

Inslaget handlar alltså om att man snart tror sig kunna tillverka syntetiskt liv. En applikation som man kommer in på i slutet är att tillverka bränsle av luftens koldioxid och solljus, (syntetisk) fotosyntes alltså. Lyckas man med det vore en stor del av de problem vi kämpar med idag lösta. Vad ska de rödgröna då motarbeta?

http://svtplay.se/v/1969248/langre_intervju_med_craig_venter


Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum