Snacka går ju...

av Error Flynn, torsdag, januari 09, 2020, 22:22 (211 dagar sedan)

Ni som redan vet allting om allting, kan sluta läsa här. Ni andra, som vet lite mindre om lite mindre eller, i likhet med mig själv, vet ingenting om ingenting, kan läsa lite till.
Jag blev uppmärksammad på en för mig okänd funktion på min osedvanligt intelligenta telefon. Mina fingrar är osedvanligt klumpiga och okänsliga och när jag t.ex ska svara på ett långt SMS, blir det sällan mer än 'Ja', 'Nej' eller möjligen (en bra dag) 'OK'. Men även dessa, till synes enkla ord kan vålla stora problem och kräva uppåt tio försök innan det blir någorlunda rätt.
Funktionen som jag vill vidarebefordra uppmärksamhet på kallas, tror jag, 'tal till text'. I appar där man får upp ett tangentbord uppenbarar sig även en mikrofonsymbol. Klickar man på den kan man prata in det man vill ha skrivet, istället för att hålla på och klicka på en massa fjantiga bokstavs- och teckensymboler. Detta har för mig inneburit en revolution när det gäller att t.ex lämna att vettigt svar på ett SMS, eller att knåpa ihop en inköpslista, eller att i största allmänhet försöka skriva något som innehåller två bokstäver eller mer.
Ett litet tips bara, för dom som inte redan visste. För dom andra gäller att den som vetat längst är mästare på... på... ja.. nånting, säkert...

Error


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum