Avatar

Snacka går ju...

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, fredag, januari 10, 2020, 14:30 (330 dagar sedan) @ Error Flynn

Ni som redan vet allting om allting, kan sluta läsa här. Ni andra, som vet lite mindre om lite mindre eller, i likhet med mig själv, vet ingenting om ingenting, kan läsa lite till.
Jag blev uppmärksammad på en för mig okänd funktion på min osedvanligt intelligenta telefon. Mina fingrar är osedvanligt klumpiga och okänsliga och när jag t.ex ska svara på ett långt SMS, blir det sällan mer än 'Ja', 'Nej' eller möjligen (en bra dag) 'OK'. Men även dessa, till synes enkla ord kan vålla stora problem och kräva uppåt tio försök innan det blir någorlunda rätt.
Funktionen som jag vill vidarebefordra uppmärksamhet på kallas, tror jag, 'tal till text'. I appar där man får upp ett tangentbord uppenbarar sig även en mikrofonsymbol. Klickar man på den kan man prata in det man vill ha skrivet, istället för att hålla på och klicka på en massa fjantiga bokstavs- och teckensymboler. Detta har för mig inneburit en revolution när det gäller att t.ex lämna att vettigt svar på ett SMS, eller att knåpa ihop en inköpslista, eller att i största allmänhet försöka skriva något som innehåller två bokstäver eller mer.
Ett litet tips bara, för dom som inte redan visste. För dom andra gäller att den som vetat längst är mästare på... på... ja.. nånting, säkert...

Error

Som tidigare framgått på upa, stället i cyberrymden där man får reda på jätteviktigt tungviktigt av allehanda länkmonster, befinner jag mig allt som oftast i Spanien, ett land jag tycker mycket om.

För någon dryg månad sedan bar det sig inte bättre än att min hustru blev av med sin cykel utanför vår dörr. Trots dess dubbelt fastlåsta status.

Knallade iväg till Guardia Civil och försökte anmäla denna svåra förlust, det var ju ändå en Skeppshult. Hos dem använde jag mig av den förträffliga appen "Google Translate" som hjälpt mig på alla ställen där min spanska inte riktigt räckt till. Appen fungerar så att man talar in en fras på svenska och får en översatt output i högtalaren på det språk man valt, i det här fallet spanska.
Är också reciprok så till vida att om spanska talas till appen så översätter den till svenska.

Efter några tafatta försök skakade polismannen på huvudet och talade vänligt om för mig att om jag inte kom med en tolk nästa gång skulle det inte bli någon anmälan och jag skulle dessvärre nödgas att kastas ut.

Sens moral blir alltså att inte lita för mycket på vad appen skriver, det skulle kunna bli vilken gallimatias som helst. Exempelvis har jag kanske talat in detta kloka inlägg och fått det utskrivet i upas inläggsfönster. Men ingen kan dessvärre vara säker på vad jag egentligen sa. Knappast ens jag själv, i alla fall om jag använder samma kontrollmekanismer som staten använder i sina olika pengaförsörjande verksamheter.

Troligtvis är denna taltilltextapp grunden för många inlägg här.

Det är ju en Guds tur att den verkar få rätt på länkadresserna i alla fall.

Vämjeliga hälsningar från Ben-Sverje

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum