Avatar

Snacka går ju...

av Håkan, Göteborg, lördag, januari 11, 2020, 10:40 (381 dagar sedan) @ Arne w

Håkan,
enligt en ledare jag läste i Svenska Dagbladet i höstas anser SvD också att de källor du brukar hänvisa till, t ex Kvartal och Det goda samhället, tillhör de högerextrema. Så Sven-Barry är inte ensam, även om Svd kanske inte är hans favorittidning.
Arne

Sven-Barry bytte prenumeration från Göteborgs-Posten till SvD för några år sedan, Arne w, då Alice Teodorescu anställts på GP som politisk chefredaktör och tidningen då enligt honom blivit alltför högervriden.
Jag påpekade då att på Svds egen hemsida beskriver de sig som högerpolitiska medan GP då (liksom ännu i dag) beskriver sig som oberoende liberal, men fick inget svar.

Kvartal.se har sedan flera år haft artiklar och intervjuer och panelsamtal med alla kategorier av människor, och det vore intressant att få veta om Svd gav exempel på hur de kommer till sitt påstående.

Det Goda Samhället, DGS, är ett mer intressant fall då de till skillnad från kvartal.se och också ledarsidorna.se har en mer kåserande stil hos sina deltagande skribenter.
Den tendens jag kan se i många artiklar är dels invändningar mot klimatkatastrofscenariet och dels stark kritik till invandringspolitiken med dess många effekter. Dessa tendenser hör ihop med politiska sympatier på högersidan, detta enligt olika väljarundersökningar.

Varför uttrycket extrem används i dessa sammanhang är dock märkligt, såvida inte de som skriver på DGS görs ansvariga för alla som skriver i kommentarsfältet också, vilket ju en eller annan här på upa tycker de är och därmed också den som länkar till en artikel.

Kvartal.se saknar kommentarsfält.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum