Avatar

Truman csg.......

av Seawolf @, lördag, januari 11, 2020, 15:52 (206 dagar sedan) @ Håkan

(från FB)
Initialt inlägg:

Irans totalitära regim hävdar fortfarande att det inte var en missil från deras militär som sköt ned planet. Förklaringen till varför totalitära regimer tror sig gå iland med sådana lögner är att de haft totalitär kontroll över sitt område så länge och förtryckt all opposition så effektivt att de totalt tappat känslan för hur svåra lögner man kan gå iland med utan att det verkar att upptäckas av några kritiker.
Det är bara det att andra länders folk inte går på lögnerna utan protesterar och publicerar sina lögnavslöjanden. Dessa alster kan troligen hitta vägen även till vissa internetanvändare inne i Iran, som sen kan sprida informationen internt. Regimlögnerna blir alltså farligt för regimen på grund av möjligheten för omvärlden att beskriva dem.
Man kan dra en parallell till Sveriges samarbete mellan den rödgröna maktsfären som genomsyrar i stort sett alla officiella organ och den rödgröna mediavärlden med public service i spetsen. Allt bekostat av tvångsskatt.
I Sverige är det den oberoende SWISH-journalismen som skjuter regimlögnerna i sank. Det är inte att undra på att denna oberoende journalism ses som ett stort hot av Sveriges rödgröna makthavare.....

Kommentar efter Irans erkännande:

Det internationella redovisandet av fakta ledde oväntat snabbt till att Iranregimens lögnmaskin fick backa. Som sagt, de förtyckta medborgarnas tilltro till sin regims uttalanden tar svår skada av detta och minskar tilltron till allt annat som regimen påstår.
Som i Sverige, de flesta poliitker har länge ljugit om situationen i landet (har de varit okunniga om läget är det ännu värre) och när verkligheten blir tydlig så är det svårt att tro på vad de än säger.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum