Avatar

Snacka går ju...

av Håkan, Göteborg, söndag, januari 12, 2020, 16:56 (328 dagar sedan) @ S-B A-son


Ja, varför skulle du vilja betala för journalistik som inte bekräftar din världsbild?

Mvh Sven-Barry

Jag har länge undrat vad som driver dig att så ofta skriva taskiga personliga påståenden, Sven-Barry, speciellt då du aldrig motiverar dem och dessutom inte minst märkligt att vi ibland däremellan träffas och då alltid har det kul med varandra och kan snacka om allt möjligt.

Själva grejen i det jag skrev och som du missade i din iver att skriva det ovanstående är att dagstidningar och SVT och SR alla "tigger" pengar för att man ska kunna ta del av deras produkt. Sedan årsskiftet har SVT och SR helt överlåtit det åt skatteverket att tigga ihop pengarna, och sedan länge överlever dagstidningar endast genom att tigga sig till många hundra millioner från staten i stöd, staten i sin tur plockar alla skattebetalare också på detta via skatteverket.
Dagstidningar tigger en del av resterande behov från prenumeranterna, betalar man inte kan man inte läsa, och resten från (allt färre) annonsörer - och använder du en annonsblockerare då du vill läsa digitalt blir det därför också stopp på läsandet.

Detta ser Sven-Barry som god och allsidig journalistik där alla olika världsbilder kan stötas och blötas mot varandra i läsarnas och lyssnarnas och tittarnas funderingar och utan att några osanningar eller delar ryckta ur sina sammanhang behöver befaras.

Allt detta till skillnad från de många, och som jag tror ökande i antal, så kallade alternativa media som inte begär att man ska betala för att ta del av deras produkter.
Bland dessa är Kvartal, DGS, Henrik Jönsson och säkert många fler. Ledarsidorna.se har många öppna artiklar men också en del mer djuplodande som endast bidragsgivare kan ta del av.

På dessa sidor kommer många olika människor med olika bakgrunder till tals via artiklar och samtal och intervjuer.

Ändå ser Sven-Barry de människor som driver dessa ställen och de som deltar som högerextremister som tigger pengar för att sprida otäcka värderingar och världsbilder med hjälp av lögner och osammanhängande framställningar, och alla som tar del av vad som skrivs på dessa ställen som automatiskt likadana.

Några vänsterextremister har Sven-Barry dock aldrig skrivit något om, måhända har han missat att sådana finns, eller också är det bara att det skulle bli omöjligt att bråka med mig samtidigt...

Hoppas alla får både lite kul en stund och förhoppningsvis en och annan insikt genom att läsa denna lilla betraktelse.

Och jag ser fram emot nästa gång Sven-Barry och jag träffas, blir säkert lika roligt som alltid.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum