Avatar

Snacka går ju...

av Pinja, måndag, januari 13, 2020, 16:33 (374 dagar sedan) @ S-B A-son

Gratis....ja......men tigger, det gör dom.

Om du kunde förklara ditt påstående:

".....dagstidningar och SVT och SR alla "tigger" pengar för att man ska kunna ta del av deras produkt"

Vad angår dagstidningar, trodde jag faktiskt att det va så att dom säljer en vara.

Vad angår SVT och SR, så är det nog så att finansieringen är fastsatt vid demokratiska
beslut.


Om kvartal.se tigger pengar så gör dagstidningar det också, ole, men med något som tiggare inte kan göra - hindra dig att passera. Vilket kvartal.se inte gör.

Jag ser det tyvärr som du ole att det som varit något mer än en vara numera är bara det, och med allt torftigare innehåll.

Om du ole kan berätta på vilket sätt det fanns en folklig opinion för ett beslut att helt skattefinansiera SVT och SR så är jag väldigt intresserad.

Och så en länk till en av de där enligt Sven-Barry så avskyvärda sidorna, och när han läst vad de skriver om hans husorgan blir det väl än värre...

https://ledarsidorna.se/2020/01/var-tionde-mediestodskrona-gar-till-svenska-dagbladet/

Håkan


Mediestödet är oftast alldeles utmärkt trots att det emellanåt missbrukas, som Peter Hjörne gjorde. Stödet säkerställer en någorlunda oberoende journalistik, helt skild ifrån agendajournalisterna med swishkonton du brukar länka till. Vissa av dem obehagligare än andra.

Mvh Sven-Barry som idag sett förlåtande drag hos GP

Sven-Barry, varför är det för dig så självklart att gammelmedia är oberoende och de nya mediarösterna inte. Jag tycker det finns gott om exempel på motsatsen. Även om man vill använda ordet agendajournalistik kvalar ju gammelmedia in mycket galant. Man erkänner ju själv ofta att man inte tar in visst stoff, eller medvetet vinklar det, för att inte, som man befarar, stöda SD. På det hela taget tycker JAG att en del av de nya medierna som t.ex. Kvartal, förhåller sig avsevärt mycket mera opartiskt till omtvistade samhällsfrågor än gammelmedia. Vad gäller SVT har jag dock, eller snarare till min glädje, tyckt mig förmärka en viss omvändelse under galgen på senare tid. Jag vet att jag inte får medhåll för detta från blåklädda debattörer, men jag vidhåller och tycker så i alla fall.

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum