Avatar

Anden ur flaskan

av Håkan, Göteborg, tisdag, januari 14, 2020, 12:19 (204 dagar sedan) @ Pinja

Nu ska jag släppa anden ur flaskan. Eftersom all nästan samhällsdebatt ändå handlar om, trängs undan av, och och skyms av samtidens stora fråga, invandringen. Kan vi ta tjuren vid hornen, släppa anden ur flaska,n och själva formulera vad vår ståndpunkt. Om jag börjar med att ställa följande fråga:

Om man tycker att nazismen var vidrig och att alla människor i grunden har samma värde. Leder det till att alla människor i hela världen skall rätt till svensk socialförsäkring. Eller finns det någon position däremellan som är möjlig att inta utan att bli kallad rasist, nazist eller poulist?

Pinja

Hur man ser på nazism och hur man ser på invandringspolitik är inte direkt sammankopplat, Pinja, det är många som är totalt avståndstagande till allt som har med nazism att göra (som jag) men som också är totalt avståndstagande till den invandringspolitik som förts i Sverige (som jag). Antalet av de förra är nog sedan länge ganska konstant runt 99% av befolkningen och antalet av de senare växer snabbt numera.

Begreppet alla människors lika värde, eller lika i värdighet som det enligt den engelska originaltexten borde ha översatts med, har heller inget direkt att göra med det sociala trygghetssystem som byggts upp i Sverige.
(Vad någon avgörande skillnad mellan de två översättningarna består i har jag aldrig förstått, förresten.)

Det jag ser som svaret på frågan är att ingen som inte är svensk medborgare har någon rätt att kräva delaktighet i de samhälleliga förmåner som finns. Det är faktiskt rätt absurt att påstå något annat så som MP och V och en del andra gör.

Asylrätten har grovt missbrukats sedan länge, den rätt det handlar om är rätten att söka asyl och att få ansökan korrekt behandlad, det är ingen rätt att få asyl oavsett omständigheterna.

Svaret på din avslutande fråga är att det beror mycket på vem som hör av sig till dig och om dig.
Som bekant.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum