Avatar

Socialismen förklarad.

av Seawolf @, torsdag, januari 23, 2020, 14:40 (1548 dagar sedan) @ Pinja
Ändrad av Seawolf, torsdag, januari 23, 2020, 18:31

Att sparka på socialismen är som att göra dito på en död häst. Kanske med skillnaden att socialismen aldrig levat, dvs fungerat. Den tillhör sedan länge historiens misslyckade experiment. Men det oaktat kvarstår de problem som den engång försökte lösa, dvs mänskligt lidande till följd av sned fördelning av faktiskt tillgängliga resurser. Den länkade anekdoten synes mig vara en produkt av ett typiskt "populärantisocialistiskt" tänkande som synes mig vara nära nog lika misslyckat som socialismen själv.

Pinja

Javisst är socialismen död i verkliga världen. Men den utgör en så stor lockelse att den från tid till annan anammas och sätts i verket här och där med förödande resultat för dem som fallit för den och tagit sin tillflykt till den. Utom för de s.k. intellektuella, verksamma inom politiken, journalistiken och diverse kulturella sysselsättningar som i socialismen ser en trygg och hägrande försörjning från skattemedel. I den mån folket har andra ideal så beror det enligt dessa på att folket är dumma i huvudet och inte förstår sitt eget bästa.

Talesättet om "droppen som urholkar stenen" motiverar att man aldrig får förtröttas i att lyfta fram pedagogiska fabler. Visserligen blir en lögn som upprepas tillräckligt ofta en sanning, men även sanningar som upprepas ständigt kan erkännas som sanna.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum