Avatar

Jag fick ett tips om en intressant artikel...

av Håkan, Göteborg, måndag, februari 03, 2020, 19:02 (1541 dagar sedan) @ Pinja


Jag tror att vi alla till mans skriver lite grand vad "hjärtat är fullt av" eller vad vi råkat grunna på. Så är det med mig, och så verkar det vara med dig också Håkan. Jag tänkte inte alls på någon migration ovan. Ämnet intresserar mig inte så mycket, mest väl för att utsikterna verkar så usla att vi ska få någon ordning på vare sig invandring eller integration. Ett litet ljus i mörkret är ändå att s partiet nu verkar börja snegla på Danmark.

Pinja

Jag känner igen också detta, Pinja, men integrationen var endast en av några delar i det jag skrev och som kom både från hjärta och hjärna, även om jag enligt somliga upare saknar bådadera...

Det mesta var faktiskt mest en slags vidräkning med socialism och detta ideologiska ogräs som verkar vara omöjligt att utrota.

Och i linje med detta och hur vänsterns målgrupper nu har förändrats, varför i självaste fan är det alltid detta vi som ska få ordning på integrationen?

Det som benämns "vi" i alla sammanhang där integrationen framförs som ett problem som det är "vår" uppgift att lösa, är det samhälle migranter kommer till, och det är de som ska integrera sig.

Jag vill alltid hellre använda det mer internationellt etablerade uttrycket "assimilera sig", det säger vad det handlar om och så har det alltid varit i alla tider - tills dagens vänster kom in i bilden.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum