Avatar

Dårskapens Draksådd

av Håkan, Göteborg, måndag, februari 10, 2020, 14:46 (1535 dagar sedan) @ Seawolf

När man attackerar de som häver ur sig idiotiska hatfloskler på nätet så bör man betänka att det oftast handlar om mindre intellektuellt begåvade människor som starkt ogillar något, men som samtidigt saknar alla former av inflytande och vet om det. Frustrationen tar sig uttryck på detta sätt.

Framgångarna för Brexit, Boris Johnson, Trump partierna i Ungern och Polen m.fl. beror på att dessa (som sig bör i en demokrati) uttrycker sig och agerar som dessa stora grupper vill.
De etablerade "finare" partierna inbillar sig att de kan få dessa folkgrupper att ändra sig. Men det är dömt att misslyckas, så länge inte demokratin förstörs. Därvidlag ligger Sverige risigt till i skenet av DÖ, JÖK, Public Service, och DN m.fl.

Jag har försökt få ihop de två stycken du delar ditt inlägg i, Seawolf, men med viss svårighet.

Menar du verkligen att de du i andra stycket syftar på med orden "dessa stora grupper" är de som du beskriver i första stycket?
Eller är det ordet "dessa" som inte borde ha varit med, och att det i stället handlar om stora grupper av befolkningen?

Jag tror det senare och det kallas också att lyssna på folket, vilket speciellt Boris Johnson visade sig göra bättre än alla andra med tanke på det osannolika och oförutsedda valresultatet.

Själv är jag benägen att se honom som en ovanligt slipad populist, men dagens ledarartikel i Göteborgs-Posten beskriver honom på ett mycket mer positivt sätt, döm själva.

https://www.gp.se/ledare/boris-johnson-visar-vägen-1.23788427

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum