Avatar

SAS reklamfilm

av Håkan, Göteborg, torsdag, februari 13, 2020, 16:06 (1534 dagar sedan)

Något förbluffad förstod jag i dag att SAS åstadkommit något avskyvärt, och inte genom att erbjuda flygresor utan genom en reklamfilm.

Jag har nu sett reklamfilmen genom en länk på en nätsida där SAS och dess ledning och ledningens bekanta och deras hundar och katter fördömdes till den yttersta dagen.

Jag har läst om filmen på flera andra ställen därefter, inklusive i Göteborgs-Posten, och alla uttrycker sitt avståndstagande på olika sätt.

Själv såg jag en reklamfilm som inte skilde sig särskilt mycket från alla andra reklamfilmer jag sett, snyggt fotoarbete, snygga människor, trevliga miljöer, lite halv dramatik, och i stort sett ett tema om att vi alla hör ihop som människor och tar intryck av varandra och att kulturer skapas genom detta. Varvid det här med att kunna resa i hela världen kommer in i bilden, det är ju en reklamfilm.

Med bland annat detta att mammas köttbullar som en gång byggde Ingemar Johansson inte hade hittats på i Sverige utan i Turkiet, och alla känner väl numera till det där.
(Undrar var de som då levde i den delen av världen som långt senare skulle bli staten Turkiet fick köttbulleidén från...)

Så tillbaka till det här att en reklamfilm får hela opinionssverige att gå i taket, finns det en upa-opinion som kanske ser det här med andra ögon?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum