Avatar

Presidenttval i år

av Pinja @, Västerås, torsdag, februari 20, 2020, 10:54 (1498 dagar sedan) @ Seawolf

I år är det presidentval igen, i USA alltså. Jag har alltid haft ett stort intresse för detta val, även om det nästan aldrig gått som jag hoppats. Nu följer jag förfäktningarna till valet på de media som är tillgängliga, dvs CNN och ABC. Finns det någon med liknande böjelser?

Hittills tror jag min kandidat är Amy Klobuchar, men med tanke på hur det gått för mina tidigare kandidater har hon väl små chanser. Men faktum är att hon varit den största ”bubblaren” hittills.

https://youtu.be/H-IiRl8msTY

Pinja


Oavsett mina preferenser så lär det inte bli någon president i USA med några egenskaper som dessa:

- Kvinna
- HBQT
- Socialist

Skandinaver i allmänhet och våra politiker/journalister i synnerhet verkar inte förstå hur USA:s röstande befolkning är funtade i huvudet.

Men visst, om USA fixar till sina valprocedurer så att 75+ % av befolkning gitter och kan rösta så blir det nog andra resultat.

Ska bli intressant att se. Själv skulle jag inte utesluta någon av kandidaterna bara på just de kriterierna. Kvinnor och socialister tror jag är lättare för Trump att attackera. Bögen Pete kan bli svårare att gå på med samma taktik tror jag. Han är för hygglig på något vis, men samtidigt slagfärdig. Risken är stor att det slår tillbaka på Trump själv.

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum