Avatar

Presidenttval i år

av Seawolf @, torsdag, februari 20, 2020, 13:01 (1524 dagar sedan) @ Pinja

En annan iakttagelse, som egentligen är ganska häpnadsväckande, är att ordet socialist verkar ha tappat sitt stigma. Det är inte längre förenat med "dödsdom" att säga att man är socialist, vilket ju Bernie bevisar. Stora delar av den lite yngre befolkningen verkar till och med välkomna epitet socialist och det de tror det står för. (Att de står inför en stor besvikelse om deras förhoppningar slår in är en annan sak)

Pinja

Sanders ligger på c:a 25% i nomineringsomröstningarna. Om USA har grovt sett 50/50 mellan demokrater och republikaner, och högst 10% av republikanerna gillar socialister så är USA-totalen för Sanders (50/4+50/10), dvs 17.5 % i ett presidentval.

Ev. är demokraternas primärröstning öppen så att även icke demokrat-registrerade personer får rösta. I så fall kan man förmoda att en andel av republikanska röstande väljer den demokratiske kandidat de tror har minst chans i ett presidentval.

Denna bild förtränger övriga västvärldens PK-medier......(Det FÅR inte vara så, så de så!)

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum