Avatar

Att kompromettra SD

av Håkan, Göteborg, söndag, februari 23, 2020, 09:31 (45 dagar sedan) @ Pinja

Tycks ju vara något som många hett trängtar efter. Hittills har ju härvid främst det jag ville kalla Björklund-Lööw linjen tillämpats. Dvs. referera till 30-talet, nazister, etc. Extrapolera sedan motsvarande och värre hemskheter som kommande att inträffa här hemma när SD kommer till makten. Själv har jag aldrig haft, och har fortfarande inga illusioner om SD. De är ett klassiskt populistparti, och har en "kader" i paritet med det. Skulle de komma till makten och nödgas ta ansvar kommer de att rasa ihop. Detta finns inbyggt i "anatomin" så att säga, och har bevisats många gånger om i andra länder. Men. De har i princip haft i stort sett rätt om migrationspolitiken, och det folkliga stöd de har för detta är ett äkta utslag av demokrati som också bör få komma till uttryck i praktisk politik.

Om man nu ändå åstundar att kompromettera SD, hur förfara. Jag tror, som ni kanske förstått, inte på Björklund-Lööw-(SB) metoden. Ingen tror att SD kommer att reinkarnera Hitler med anhang i Sverige på 2000-talet. Men, vill man visa väljarna SDs sanna karaktär, gräv då fram mera historier av denna typ, som jag råkade få ögonen på idag. HÄR, har ni SD i all sin prydnad.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/OpJWKA/sd-politiker-tvingas-ge-tillbaka-z...

Jag har inte hört talas om den här ganska udda historien tidigare, Pinja, men jag ser direkt några saker att fråga dig om.

Först, vad har SD som politiskt parti med detta att göra?
I artikeln framgår att SD-medlemmen fick intern kritik för det hela, och han var knappast på jakten i rollen som representant för SD.

I artikeln framgår det också att själva jakten, hur minst sagt osmaklig också jag ser den och inte minst för det sätt den presenteras av SD-medlemmen, var laglig i det land den gjordes.

Rättsprocessen tycks ha handlat om vem som bekostade hemförseln av trofeerna och därför hade rätt att behålla dem, SD-medlemmen tycks ha fått rätt i den frågan och hela grejen ser jag som ett onödigt juridiserande av ett bråk mellan ett par kompisar, eller kanske nu före detta.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum