Avatar

Ungern

av Håkan, Göteborg, torsdag, februari 27, 2020, 13:04 (41 dagar sedan) @ S-B A-son

Hemsk utveckling i Ungern. Ungern är ett av de europeiska länder SD sätter främst. Erik Almqvist och Kent Ekeroth verkar idag i Ungern. ”Kort uttryckt kan man säga att frihetlig socialkonservatism och nationalism är norm i Ungern och den svenska fåran av genus och mångkulturalism får man leta efter sympati för.”

https://www.svt.se/kultur/ungern-tar-bort-judiska-forfattare-fran-litteraturkanon?cmpid...

Man kan gott säga att den sortens nationalism är en väg rakt ner i helvetet.

Mvh Sven-Barry

Utvecklingen i Ungern följer ett nationalistiskt inåtblickande mönster som är oroväckande.

SD har såvitt jag sett och hört aldrig framhållit Ungern som bästa föredömet eller ens ett föredöme överhuvudtaget, med undantag för den restriktiva flyktingpolitiken som numera nästan alla andra svenska partier har på sina agendor.

De nämnda personerna har båda uteslutits ur SD, den ene för många år sedan och den andre för drygt två år sedan, på grund av deras för partiet oacceptabla ageranden.

Det är inte angett vilken text det citerade är från, men innehållet håller jag med om och det borde vara så i Sverige också.

Rensning i en litteraturkanon har en slags omvänd motsvarighet i Sverige, där det har förts fram i debatten att vi borde skaffa oss en sådan. Det är var och ens gissning vad för litteratur en sådan kanon skulle bestå av, speciellt om den skulle ställas samman före eller efter valet 2022.
Jämför också rensningen av böcker på bibliotek som till exempel TinTin, eller nyspråkliga böcker som Pippi Långstrump vars pappa inte längre är samma kung som förut.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum