Avatar

Ungern

av Seawolf @, fredag, februari 28, 2020, 08:26 (40 dagar sedan) @ Pinja

Som framskymtar i artikeln är situationen inte fullt så enkel som många vill göra gällande på avstånd. Det är den för övrigt aldrig. Ungern har också 60 år av kommunism att göra upp med, och det är inte omöjligt att förstå att detta upptar sinnena till en betydande del. För övrigt borde alla som intresserar sig för Östeuropa läsa Rickard Schwartz krönikor i DN, som ofta handlar upp just detta, om de postkommunistiska trauman dessa stater genomlider, och som EU medlemskapet med sina nya herrar i Bryssel snarast har förstärkt.

För övrigt förundras jag över upptagenheten, hos SB och andra, vid SDs rötter och partiets ytterkantsindivider. Som om vi inte skulle övernog av problem själva i vårt nästan havererade land.

Pinja

Det är fullkomligt logiskt att de länder som varit ockuperade av Sovjet under vilken tid ansenliga mängder ryssar flyttade till dem, är starkt nationalistiska.
Ryssland tog andelen "rysk" befolkning på krim och östra Ukraina som förevändning för att helt enkelt militärt invadera och erövra de delarna av Ukraina.

Samma princip användes av Hitler när han via att skylla på "Sudet-tyskarna" erövrade detta område från Tjeckien.

Alltså är befolkningarna i de f.d. Sovjetofferländerna livrädda för Ryssland och starkt benägna att hålla sin befolkning fri från andra grupper med andra språk och andra -ismer. Skall det vara så svårt att fatta och respektera?

Som vanligt är allmänna och politiska opinionen i Sverige seriöst störd av en massa rosa drömmar som växt fram genom att Sverige har sluppit världskrigen genom att ligga utanför direkta konfliktlinjerna och genom anpasslighet.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum