Avatar

En båt

av Håkan, Göteborg, söndag, mars 01, 2020, 09:33 (35 dagar sedan) @ morpheus

Nästa fråga just med ett så tungt släp, det är lite spännande att köra i halka eller hur?

Håkan


Kan vara det ja. Jag har dock under alla år jag har kört lastbil, och det började jag med 1983 då jag tog det kortet aldrig varit ute för totalhaveri eller lagt något släp i diket. Dessa ekipagen är spärrade till 80 då det är maximal tillåten hastighet trots att de flesta man ser och möter på vägarna ligger i 90 eller däröver. Att köra tankbil är dock det bästa jobbet jag har haft bakom ratten på tunga fordon och betalningen är rätt okej oxå. Blir en hel del övertid då chaufförer är ett utdöende släkte verkar det som? Svårt att rekrytera folk idag och vi undviker helst gröngölingar som kommer direkt från skolan då de oftast är utan erfarenhet av trafiken idag. Vi måste köra med 110% medvetandegrad om vad som händer runtomkring, bara en sån sak som att kolla i backspeglarna skall vi göra var 8:e sekund.

För att fortsätta i den landbaserade avknoppningen, morpheus, som Seawolf nämnde i sitt inlägg är jag också impad av vad skickliga förare kan göra med sina ekipage - Youtube är fullt av exempel, och naturligtvis också exempel på motsatsen...

Det utdöende du nämner har du och också jag skrivit om tidigare, men är inte hårda regler mot fuskföretag från vissa delar av Europa med slavdrift av förare nu i kraft...?

Kanske frågan är naiv...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum