Avatar

Övernattning i Tjockhult ?

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, oktober 17, 2009, 17:44 (5314 dagar sedan) @ Peter K

Javisst har vi bott ombord på Märtha.

Jag vill minnas att vi bägge hade alternativet matroshytt. Vi bodde där ett par nätter under kölruskningen för något år sedan.

Första natten kändes sängen en aning oprecis i madrassen och andra natten gav den upp andan nästan helt och hållet eftersom den ribb-botten som utgjorde madrassens fasta grund splittrades i vedflisor. Att påstå att det kändes obekvämt är en lätt underdrift!

Frukosten försvann den ena morgonen eftersom den frukostansvarige hade försovit sig. Till slut fick vi ett par torra brödbitar, avskrapet från Skogaholmsbagarns verksamhet å Kungsholmen kan man förmoda med tanke på brödresternas konsistens.

Skeppet som sådant är ett vackert sådant och entredörren lovar en hel del!

[image]
Lovande dörr

Har de bara kommit till rätta med sina bottnar och den frukostansvariges förslappade syn på eget arbete kan det kanske vara något.

Men året efter bodde vi i ekonomirum utan fönster på hotell Terminus mitt emot Centralstationen, men vem bryr sig om fönster? I badrummet fanns som sig bör hotelltvålar. Dessa var märkta "Hotell Eggers Göteborg" vilket naturligtvis fick oss vänligt stämda. Tänk att de gjort sig så stort omak för att få oss att känna oss hemma!

De är inte ovänliga de där Stockholmarna!

mvh Sven-Barry


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum