Avatar

Corona

av Håkan, Göteborg, måndag, mars 30, 2020, 13:47 (1459 dagar sedan) @ Seawolf


I fallet Trump så skulle väl fingrarna tejpas också så twittrandet stoppas.
I Sverige är det kört, man kan inte tejpa igen mun och händer på den rödgröna mängden....

Den svenska metoden mot Corona måste ses i skenet av hur verkliga personer egentligen är funtade, i enlighet med GW Perssons skildringar. Alltså skillnaderna mellan vad folk säger och vad de tänker.

Statsledningen med sina folkhälsopolitruker säger att alla skall få smittas utom de äldre och svagare så att flockimmunitet uppstår. Samtidigt underlåter man att ge hemtjänstpersonal och vårdare på äldreboenden regelbundna tester på Corona, och de förses inte med skyddsutrustning i tillräcklig omfattning. Därigenom kommer de verkligt kostnadkrävande äldre därstädes att smittas och många dör så att det beryktade köttberget och deras kostnader kommer att minska. Redan idag sker försöken att rättfärdiga att inte vårda de äldsta sjuka utan de yngre, för att redskapen inte räcker till alla. Ju mer man spar på utrustning, desto mer spar man på köttbergets vårdkostnder och minskade pensionsutbetalningar.

Om ett litet tag (några månader) kommer denna filosofi att ytterligare accentueras via att man måste släppa lös de flesta restriktionerna så att företagsverksamheten kommer igång igen och lönesaktter, moms och andra konsumtionsskatter kan börja flöda in till offentliga sektorn igen. Denna hotande brist på skattemedel är oerhört mycket mera drabbande för offentliga sektorn än några hundra miljarder i så kallat stöd (fast merparten föreslås som lån mot ockerränta 6% till företagare som redan är barskrapade av nedgången. Man kunde lika gärna föreslå företagarna gratis arkebusering och gratis begravning!)

En rödgrön regering i Sverige kommer ALDRIG att stödja enskilda företagare med meningsfulla åtgärder, de är ju inte löntagare!

Jag försöker hålla mig från karikatyrer av Trump och andra som redan i naturtillståndet är åt det hållet, Seawolf och Pinja och alla, hur mycket det än lättar upp i dessa tider, situationen är för globalt jobbig och framför allt långvarig och delvis med bestående effekter som kan bli nog så bedrövliga.

En länk trots detta till en karikatyr, där den som sitter modell är en av de mest influentiska (heter så) opinionsbildarna inom temat invandrare och tiggare på senare år, och där kontrasten mellan bild och verklighet är just så tydlig som karikatyrer är.

https://detgodasamhallet.com/2020/03/30/mohamed-omar-vi-som-alskar-rinkeby-men-bor-pa-s...

Och en annan artikel som knyter an mer till den globala ekonomin och dess ekorrhjul som inte ens får sakta ner nämnvärt, som Seawolf är inne på, och hur det blir när det ändå saktar in och till och med stannar helt här och där. Och varför det kanske gör det.

https://detgodasamhallet.com/2020/03/30/gastskribent-finn-andreen-varfor-forstor-vaster...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum