Avatar

En båtrelevant fråga

av Håkan, Göteborg, lördag, april 11, 2020, 15:43 (1469 dagar sedan)

Jag läser allt fler artiklar om svenskar som sedan många år brukat flytta från stadsboendet till ett eget boende på annan ort.
Snart kommer det säkert artiklar om motsvarande från andra länder som kommer till svenska samhällen till hus de äger och använder under sommarhalvåret.

I ett fall jag läste om var det ett stockholmspar som sedan årtionden haft sommarboende i Skåne och alltid setts som delar av en välkommen säsongsökning av befolkning och därmed näringslivet i kommunen, men som nu när de kommit ett par veckor tidigare än vanligt blir bemötta med viss kritik.

På västkusten är det likadant, många som vart sommarhalvår flyttat sitt boende, från Göteborg och västragötalandregionen till hus i kustsamhällen, bemöts nu med visst ifrågasättande när de kommer och ofta tidigare än vanligt.

Vad anser upare, ska det där att stanna hemma och isolera sig för att minska risken för att bli en del i smittspridningen respekteras av alla?

Jag tänker naturligtvis också på den kommande säsongen då vi alla vill ut med båten och röra på oss.
Ska vi låta bli i år?

Viruset är här för att stanna, så som alla virus är, och kommande säsong kommer det ännu att vara i högsta grad aktivt och i många delar av befolkningen i Sverige och i andra länder.

Så det ser lite torrsatt ut om man säger så...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum