Avatar

Once upon a time.....

av Seawolf @, tisdag, april 28, 2020, 19:10 (1431 dagar sedan) @ Pinja

Det är ett intressant faktum att ingen såg internet komma förrän strax innan det kom. Inte ens science fiction författarna.

Pinja

Några såg det.

Vi skaffade smådatorer och modem till källaren i början av 1980-talet, och grabben, 8 år, fattade tycke till detta och började programmera och ha kontakt med andra via modemet.
Fenomenet kallades BBS
Snart etablerades en internationell kommunikationsstandard och en distributionsstruktur (FIDO-net) som medförde att meddelanden och filer kunde adresseras worldwide, bara de två personerna kände varandras nätverksnod och nickname.
Dessutom etablerades mängder av dataspel dä ren person i taget kunde ringa upp och spela en stund.
Utöver FIDO-net (det internationella systemet) etablerades i Sverige även det s.k. KOM-systemet med liknande egenskaper.

Eftersom grabben lade beslag på telelinjen på heltid så skaffade vi en egen telelinje för modemet, och grabben kunde då köra en nod, "Spelgudens Skogsdunge" i en egen dator. En av fördelarna var att då ringde andra till oss i stället för att han ringde dem. Han programmerade ett antal spel, och efter de blivit populära så sålde han dem till anda noder, och programmerade nästa spel, osv. Han programmemrade även en riks-Gateway mellan FIDO-net och KOM-systemet, så att meddelanden mm kunde adresseras mellan användare i båda systemen.

Noder i FIDO-net:

(Sök efter skogsdunge) :-)

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum