Avatar

Husqvarna 55 motorsåg

av Rövarn ⌂ @, söndag, maj 03, 2020, 14:13 (1425 dagar sedan) @ Seawolf

Det behövs nog en totalrengöring av förgasaren. Många modernare motorer har rätt komplicerade förgasare med oerhört tunna kanaler för soppan att passera, speciellt vid tomgång. När man chokar så kommer soppan fram på lite andra vägar där inne. Blir sådana motorer liggande ett tag så bensinen avdunstar så kan det bli avlagringar som täpper igen de finare kanalerna helt eller delvis.

(Jag hade en 3-cylindrig Honda utombordare för några år sen, med en förgasare per cylinder som stått några år. Den gick inte på tomgång, men startade med choke. Det var ett rent H-e att få alla förgasarna rengjorda och synkade med varandra. Men sen gick den gick den så fint som en Honda skall göra. På den motorn fanns det dräneringsventiler för var och en av förgasarna, och bruksanvisningen angav att detta måste göras vid längre avställningar. Den förre ägaren hade inte läst på! "read the fu-ng manual!")

Grannfirman på företagshotellet där jag har verkstan har en ultraljudstvätt, jag kan lämna förgasaren till honom.

Och jag mitt nöt var så inställd på att det var söndag igår (troligrn pga röd fredag) att det inte föll mig in att gå till Lantmännen och inhandla ett nytt filter... Jaja.

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum