Avatar

Svensk vapenlobby på gång?

av Seawolf @, torsdag, maj 14, 2020, 07:05 (1437 dagar sedan) @ Håkan

Åtskilliga svenska förbud med ansökan om tillstånd för undantag är patetiska och är fullkomligt omöjliga för det offentliga att upprätthålla efterlevnaden för.
Foton tagna från höga byggnader som t.ex. Kaknästornet m.fl. finns nog i tiotusental, inte minst på internet.
Upphovsrättigheter i allmänhet är ett annat exempel.

Jag är själv inblandad i att försöka få tillstånd för en kamera på öns färjas landfäste, för att se om det står bilar där och väntar (när sikten är dålig) så att färjan bara behöver köra om det finns bilar som väntar.

Datainspektionen fick för 18 månader sedan vår ansökan som i detalj beskriver det hela. Igår ringde de och frågade om samma saker som vi redan beskrivit. Så nu lär vi väl få vänta ytterligare några år innan de har samlat sig såpass att de kan besluta ena vägen eller andra.

Hur i H-e tror politiker som hittar på allehanda smålagar att samhället skall kunna funka när berörda myndigheter i princip utgör totala bromsklotsar, samtidigt som rättsväsendet lägger ned minst 90% av smärre våldsbrott, skadegörelse, stölder och så även i fall då anmälaren har kompletta filmer på förloppen inklusive identiteter på förövare?

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum