Avatar

Varken gnällpolitik eller båt det här heller Sven-Barry...

av Håkan, Göteborg, onsdag, maj 27, 2020, 13:42 (44 dagar sedan) @ S-B A-son

...men en helt vanlig kompisfundering hur du har det numera Sven-Barry, med ditt delvis boende i Spanien och med det jag läser om olika spaniensvenskars synpunkter på sina situationer (en del har ganska lyxiga problem så att säga) och det jag läser om Spaniens poliskontroller och böter och tvångskarantän för inresande osv.

Vi båda är ju om än av något olika orsaker riskgruppsgubbar så hur hanterar du och din fru det?
Vistelse enbart i Sverige eller enbart i Spanien, eller smyger ni er fram och tillbaka över gränserna?

Själv jobbar jag liksom de flesta av mina kolleger sedan över två månader enbart hemifrån med mail och uppkoppling till uppdragsgivarens nätverk och med full kontakt med alla rederier och varv likaledes - men det blir allt mer segt att inte träffa andra i företaget annat än via mail och telefon och få de extra inblickar i allt som händer som enbart personliga möten kan ge.

Midsommarfirandet på Rörö är inställt och jag har förvånats litegrann över hur lättsinnigt en del av mina båtbekanta tycks ta hela grejen med båtliv och fullknökade gästhamnar trots allt som händer i övrigt med antalet döda i Sverige tredubbelt de övriga nordiska länderna tillsammans.

Det blir ju extra spännande att vara i Sverige också med tanke på allt som nu ställs på sin spets i det nordiska samarbetet...

Håkan


Tackar som frågar bäste antagonist. Jo jag har det mycket bra.

Vi börjar med Spanien där jag och min hustru bor mesta delen av tiden mellan november och april. Därmed undviker vi den bedrövliga vintern som med åren blivit värre och värre att uthärda.

Vi bor i ett litet samhälle där bebyggelsen är begränsad till tre våningars höjd. Här finns ett hotell på andra sidan huvudvägen. Vi bor i en liten nybyggd "communidad" med 13 bostäder i en trerumslägenhet på strax under 68 m2, fem minuters promenad till havet.
Samhället har ca 1500 invånare vintertid för att växa till ca 35.000 sommartid. Vintern är mycket lugn och behaglig med tillräckliga samhällsfunktioner. Passar oss utmärkt.

Vi åkte till Sverige från Alicante den 18 mars efter en vecka i spansk karantän. Ingen fick gå ut utan giltigt skäl vilket övervakades av Guardia Civil med kraftiga böter, hörde 600€, vid överträdelse. Vi klarade oss till flygplatsen där lokalpolis övervakade avstånd till andra vid köande. En mängd städare desinfescerade ytor löpande och hela tiden.

Efter hemkomst till Sverige har vi hållit oss i frivillig karantän, dvs inte träffat släkt eller kompisar förutom några men då utomhus och med stort avstånd. Karantänen exkluderar naturligtvis inhandling av begärliga varor på systembolaget samt veckohandling av mat.

Tycker att detta fungerar utmärkt för oss. Har mycket att stå i med hus och trädgård som fått en välbehövlig uppfräschning efter dryga 100 år.

Är inte helt hundra på om båten kommer i sjön i år. Längtar naturligtvis, men ...

Att de allra flesta problem som svenskar har i Spanien är lyxproblem behöver man inte vara Einstein för att förstå även om jag i vanlig ordning inte är säker på vad du specifikt menar.

Men, som sagt, nema problemas.

Mvh Sven-Barry, som tycker att den svenska våren varit kall.

Håller med on det kalla, Sven-Barry, och jag som du rör mig utanför bostaden i stort sett bara för att inhandla det nödvändigaste och också mat.

Mitt omnämnande om att det är en del lyxproblem som spaniensvenskar har ska inte tagas vare sig personligt eller särskilt dramatiskt, men nog är det skillnad på folk som för en tid inte kan leva dubbelt och folk som ständigt knappt kan leva enkelt - om detta är lite tydligare.

Min båt kommer nog i sjön men kommer troligen att bli kvar vid bryggan liksom förra året.
Jag tror jag har jobb hela sommaren för det företag jag har uppdrag för sedan väldigt många år, och med de inskränkningar i det spontana båtliv och gästhamnsliv som åtminstone jag fattar att det blir detta år är det inte mycket som lockar.

Vad andra säger får vi se, det jag ser på andra nätsidor tyder på att många bland båtfolk ser sig som oberörda av övriga händelser och faror på landbacken...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum