Avatar

Inte bara i alternativa media...

av Håkan, Göteborg, söndag, juni 07, 2020, 14:45 (35 dagar sedan) @ Seawolf

Kärnpunkten i hans inlägg är väl följande:

"Snarare är det så att vänsterliberala krafter, brett definierat, har förlorat nästan alla stora politiska kraftmätningar det senaste årtiondet. Man har förlorat Brexit, man har sett Trump bli vald, populister i tyska AfD eller franska front National eller italienska M5S ta över ens egen väljarbas. Från vänstern har utmanare som Corbyn och Sanders totalt misslyckats. Man har skanderat mot SD, och sett hur SD gått från en icke-faktor till Sveriges andra största parti.

Allt detta har skett demokratiskt, i system med en skalle, en röst. Det är därför även den breda vänstern flyr från klassfrågan in i minoritetskamper. Om hela samhället är genomrasistiskt, om rasismen är ett sådant hot mot liv att inget är värt något innan den ”besegras”, då har man konstruerat ett sorts politiskt undantagstillstånd, där majoriteter kan – och bör – ignoreras; de går inte att lita på, majoriteten kan bara leverera tyranni. Vad man vill bekämpa är icke-liberala majoriteter, inte rasister."

På så vis syns det tydligt hur höggradigt antidemokratisk den rödgröna vänstern är - man vägrar acceptera resultatet av demokrati!

Denna vägran står inte bara vänstern för, Seawolf, utan hela det politiska etablissemanget i Sverige.
Den som först vågade glänta lite på dörren just mot SD, Anna Kindberg-Batra, fick snabbt sparken av de räddhågsna i partiet, och fortfarande några år senare mullrar det i media och ryts från Jonas Sjöstedt om någon vågar påpeka det där med valsiffror och antalet mandat i riksdagen och det där med demokrati...och varken Kristersson eller Busch vågar ta steget fullt ut och försöka fälla regeringen och jag förstår dem på sätt och vis, vem fanken vill ta över ett sjunkande skepp?

Det finns flera artiklar sedan många år om just vänsterns förskjutning från arbetarklassen och ropen de skalla, då de insåg att de flesta i arbetarklassen ju numera tillhörde den förhatliga borgarklassen - den som de skulle ställa upp på barrikaderna och skjuta så som proggsångare såg det - och då kommer i stället rasism och flyktingar in i bilden och räddar Gudrun Schyman från arbetslöshet.

Svensk historia för dummies.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum