Avatar

Inte bara i alternativa media...

av Håkan, Göteborg, söndag, juni 07, 2020, 17:33 (35 dagar sedan) @ Seawolf

Malcom Kyeyune är ju med i Oikos, konservativ tankesmedja

Han anses av vänstern vara en besvärlig typ trots sin marxistiska etc. bakgrund som inte vill falla in i vänsterschablonskt agerande och tänkande.

Det är i alla fall fel numera att klassa honom som en vänstergubbe, så det finns gränser för hur långt åt det hållet GP placerar sig.

Malcom Kyeyune och Markus Allard är båda enligt egna utsagor marxister och de har nära samarbete och båda är väldigt besvärliga just för att de trots det där med marxism inte låter sig inlemmas i några schabloner, håller med om det Seawolf.

Jag ser båda som oftast intressanta människor att läsa och lyssna på, och Markus Allard för en närmast Don Quijoteliknande kamp mot kromade äppelskrottar i Örebro, eller snarare mot de kommunpolitiker som tycker sexhundratusen för konstverket var väl använda skattepengar.

Jag reagerar litegrann på uttrycket att GP skulle "placera sig" någonstans genom att ge utrymme åt skribenter med olika åsikter, tidningen var och är oberoende liberal.

Även om en och annan prenumerant lämnade då Alice Teodorescu blev politisk chefredaktör blev skillnaden bara att fler artiklar på ledarplats och på debattsidorna blev intressanta att ta del av och fundera över, inte att GP plötsligt blev högerextremistisk som någon motiverade sitt avsked med.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum