Avatar

Jimmy har helt rätt tycker jag

av Håkan, Göteborg, måndag, juni 08, 2020, 14:33 (418 dagar sedan) @ Pinja

Nu har jag tittat på partiledardebatten om Corona. Den blev hovsammare än jag befarat, men det är uppenbart att regeringen brustit i handlingskraft. Vad detta egentligen beror på bortom att nu skylla på Löfve´n Tegnell är en svår fråga att svara på. Mig förefaller det som om hela den politiska styrelseapparaten i Sverige inte längre attraherar de riktiga toppkrafterna i samhället. Det är sorgligt att beskåda.

Pinja

Det avslutande du skriver, Pinja, är väl känt sedan länge och nämns ibland i olika media.
Många politiker i beslutspositioner i andra länder har mångåriga akademiska utbildningar och många har yrkeslivserfarenheter.
I Sverige är det få som har fullbordade akademiska studier och många har aldrig haft ett jobb utanför politiken.

De som i dag är i beslutande positioner i regering och opposition och i ministerier och departement kommer till största delen ur partiernas plantskolor, där gallringen av sådana som visar tecken på självständighet och ifrågasättande är hård.

Partistödet plus extremt välavlönade riksdagsplatser leder också till knapptryckarkompanier och folk som endast tänker i mandatperioder, och till de tomma skådespel som kallas debatter, i TV eller i de letargiskas förbund, eller som det också kallas Sveriges Riksdag.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum