Avatar

Plötsligt händer det.

av Rövarn ⌂ @, torsdag, juni 11, 2020, 18:55 (31 dagar sedan) @ Håkan
Ändrad av Rövarn, torsdag, juni 11, 2020, 19:23

-----------------------

"förutom att utsätta mås och skarv för något de inte är skyldiga till."

På en kal holme i Göteborgs yttre skärgård är jag övertygad om att mås och skarv vinner alla gånger, oavsett motstånd!

"Det är att ingen av de som dök upp, svartklädda och mer eller mindre maskerade, är extremister i någon politisk eller ideologisk mening."


Det är du säker på?
Jag är oftast motståndare till att begära källa till påståenden (man kan googla själv...), men nu känner jag att du borde visa någon form av källa på att "stökigheterna" (kravaller enligt mig) inte är politisk eller ideologisk när de sker under brinnande BLM.

"huliganer och brottslingar, och jag tror många av dem skulle ha svårt att yttra en sammanhängande lång mening om någonting."


I min lilla inskränkta värld räcker det att sätta ordet politiskt relaterat istället för fotbolls- eller sportrelaterat i länkad artikel, på de ställen politik står kan det ju stå kvar...

För övrigt, vad är fel att kalla huliganer för ytterextremister? De är, oavsett politik eller sport, inte intresserade av sitt "lag/sida" de är endast ute efter att få bråka, oavsett om de kan uttala en mening eller inte. Många aktivister är skapligt bildade (speciellt politiska), de är dock en aning felprogrammerade...

"Jag håller med signaturen Håkan till 100%."

Hoppas inte jag sabbar detta nu...


Själva demonstrationen hade avslutats långt innan huliganerna började på allvar att härja, Rövarn, och under demonstrationen syntes de inte till annat än så sakteliga.
Polis och de som höll i den tillståndsgivna demonstrationen var överens om att antalet människor, oavsett huliganer vilka då ännu inte gjort sig speciellt märkbara, blev alltför stort för att kunna fortsätta och demonstrationen avslutades.
Då hade dock redan många svartklädda och delvis maskerade börjat agera i samlad form, vandrade vidare in mot andra delar av staden, och enligt ett par tidningsartiklar var många av dem igenkända som "de vanliga" våldsutövande varav de flesta med hemvist i Göteborgs nordöstra förorter.

Aktivister med politiska eller ideologiska agendor liksom religiösa eller rasistiska sådana (de som avskyr vita män alltså) kan helt visst uttala långa meningar och ibland utan att ens verka behöva vare sig andas eller tänka, men ingen av de som slog sönder butiksfönster eller kastade sten och bangers eller plundrade en flyttbil som stod på en gata där de drog fram yttrade något politiskt som förklaring.

Och nu är det din tur Rövarn att komma med några synpunkter baserade på vad du läst eller sett på TV om det som hände, och varför dina synpunkter är olika mina.

Håkan

---------------------------

"Själva demonstrationen hade avslutats långt innan huliganerna började på allvar att härja"

Så en demonstration sätts på och stängs av, liksom med en knapp på/av?

I filmen som AB publicerar låter det inte på reportern som om att den ursprungliga demonstrationen på något sätt är över, utan däremot att på den platsen just han är på börjar det urarta.

"Aktivister med politiska eller ideologiska agendor liksom religiösa eller rasistiska sådana (de som avskyr vita män alltså) kan helt visst uttala långa meningar och ibland utan att ens verka behöva vare sig andas eller tänka, men ingen av de som slog sönder butiksfönster eller kastade sten och bangers eller plundrade en flyttbil som stod på en gata där de drog fram yttrade något politiskt som förklaring."

När hela staden (Göteborg) utsätts för vandalisering likt andra städer som utsätts för vandalisering inom samma tidsperiod och dessutom sker samma runt om i västvärlden samtidigt som organisationen eller begreppet BLM florerar på grund av ett misslyckat polisingripande av Floyd, EN (1) notorisk brottsling som inte kunde anpassa sig till lag och ordning.

"ingen av de som slog sönder butiksfönster eller kastade sten och bangers eller plundrade en flyttbil som stod på en gata där de drog fram yttrade något politiskt som förklaring."

Och du anser inte det politiskt?

Jag är inte ute efter att bråka, men ofta kommer vissa "grupperingar" fram så snart någon "fråga" dyker upp, i fallet med BLM vänstern, likt många gånger tidigare.

Påminn mig om förra gången högerextremister gav liknande uppmärksamhet och hur många gånger vänstern orsakat rubriker däremellan!

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum