Avatar

Jag tror Pinja gillar den här artikeln...

av Seawolf @, måndag, juni 15, 2020, 07:14 (30 dagar sedan) @ Pinja

Jag tänkte mera på "människan". Alla säger att vi är de samma som på stenåldern. Men jag undrar? Är vi ens de samma som på Platons och Aristoteles tid, som Lena skriver om? Jag undrar? (De levde för övrigt i skarven mellan brons och järnålder tror jag)

Pinja

Knepig tanke.
Om Homo Sapiens har förändrat sig genetiskt sedan sisådär 60000 år sedan då vi klev iväg från Afrika så gäller det ju inte riktigt alla. De flesta av oss blandade ju sig därefter i lite varierande grad med Neanderthalare och Denisovaner och troligen andra typer av människor. Rimligen har detta skett på olika sätt eller inte nämnvärt alls för sådana grupper som levat isolerade från resten i stort sett sedan dess. Vissa grupper som typiskt Urinvånarna i Australien samt folk på North Sentinel Island, Andamanerna, m.fl. ställen har sedan många tiotusentals år inte haft genetisk kontakt med oss övriga.

Dessa grupper skulle ju i så fall inte räknas som del av den moderna människan.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum