Avatar

Wallström - sämst ever?

av Håkan, Göteborg, fredag, juli 10, 2020, 18:21 (36 dagar sedan) @ Pinja

Nu har till min förvåning det halvt om halvt dysfunktionella svenska samhället rest sig och friat Ambassadör Anne Lindstedt från det fullständigt infama åtalet att ha gjort sitt jobb. Åtminstone i Tingsrätten. Åtalet tillkom, kan man på goda grunder sluta sig till, påinitiativ av förre utrikesministern Margot Wallström. Denna försöker nu slingra sig medhjälp av formalia. Det ser outsägligt illa ut.

Frågan är. Har något land någonsin haft en sämre utrikesminister än MW?


https://www.expressen.se/nyheter/just-nu-domen-faller-mot-anna-lindstedt/


Pinja

När jag läste den första tidningsartikeln om detta domslut, Pinja, så var min reaktion att det var väntat.

En ambassadör har befogenheter i vid utsträckning och med en omfattning som inte kan i förväg tydligt begränsas i lagtext eller annan text. Det hör till uppgiften helt enkelt.

Det som just denna process handlade om har dock gett mig intrycket av en ambassadör som låtit sig förledas in i något hon borde hållit avstånd till, men ingen utom de inblandade vet precis hur mötet på hotellet kom till.

Min åsikt är att dotterns bild av det hela stämmer bra, hon blev till en spelbricka för de så kallade affärsmännen med påstådda kontakter, och ambassadörens situation blev åskådarens. Med jobbig situation för dottern.

Detta är dock inget brottsligt agerande av ambassadören, hur många ambassadörer skulle klara sig från straff annars...och jag har i en tidigare period av mitt yrkesliv under några år umgåtts mer eller mindre personligt med många i diplomatkretsar från olika länder och är mest häpen över vad jag sett och hört.

Men tillbaka till den fråga du ställer Pinja, så avvaktar jag lite tills vår nuvarande gör sitt nästa framträdande någonstans...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum