Avatar

Äntligen

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, måndag, juli 13, 2020, 21:39 (28 dagar sedan) @ S-B A-son

Efter tio år är jag äntligen segelbåtsägare igen. Det blev en scampi. Motorn är original yanmar ysm12. Tänker som så att har den hållit i över 40 år finns det ingen anledning att den inte skulle hålla 20 år till.

Sitter en Hood förstagsrulle med Genua. Fungerade iaf fint under provsegling. Ganska nytt lösfotat storsegel. Bra skick invändigt men topcoaten på däck börjar se bortnött ut. Måla däck borde gå att göra hyfsat bekymmersfritt nåt år. Däcket kändes stumt och fint överallt även för min vikt så jag betvivlar några större fuktskador. Tycker båten kändes lite vek men då jämför jag med en contrast-36 och min gamla IF.

Nu ska jag bara försöka få frun att inse att livet är att segla.

Båten ligger nu med typ omålad botten i mälaren, tror vi det blir kaos om jag seglar ut den i Roslagen resten av säsongen till jag tar upp den där?


Stort grattis.

Mvh Sven-Barry

Inte så bra respons på ditt köp Chtulu. Du borde kanske haft med en länk om hur uselt allt är i Sverige. Hade med säkerhet triggat några fler att svara och önska dig lycka till.

Hursomhelst, havstulpanerna brukar sätta sig under augusti hos oss på västkusten. När båten tas upp brukar det vara en enkel match att spola bort dem som fastnat. Eventuellt skägg åker också bort i samma veva. Gissar att beväxning inte är riktigt samma problem hos er på ostkusten, så det borde ju funka att bara lägga i henne och kanske få lite bestraffning vad gäller fart under resten av säsongen.

Lite parentes, en kompis var med om ett försök med giftfria bottenfärger på västkusten. Den del av botten som var obehandlad var beväxt naturligtvis, men värst var beväxningen på en av de miljövänliga färgerna. Just sayi'n.

Lite mer parentes, min dotter bor sedan några år i Enköping. Såg att hamnen där är rejält stor. När jag och hustru inte längre orkar med båten får hon och hennes man ta över och lära känna Mälaren.

Mvh Sven-Barry

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum