Avatar

Vatten

av Rövarn ⌂ @, söndag, juli 19, 2020, 18:43 (27 dagar sedan) @ Håkan

Om man bortser från din egen leksak, Rövarn, så ger de övriga bilarna mig vibbar från när jag var barn dvs innan du var född...detta om att vara gammal...

Minns hur det på femtiotalet fanns gott om jänkare på gatorna i Göteborg och varje år kom det nya modeller, det är kanske från den tiden begreppet årsmodell kommer, och fenorna baktill växte sig allt löjligare.
Numera ser man det så men då var vi pojkar som längtade till körkortsåldern enbart fascinerade.

En häftig variant kom en Chevroletmodell med, med fenorna horisontellt som en del av bakluckan - kan det ha varit just Impala på en av bilderna, man ser inte aktern riktigt?

Min fars första bil som han fick råd med någon gång runt 1958 var en Ford Custom från 1951, med tydligt begynnande rost och allmänt i lite använt skick och med en V8 på hela 100 hästkrafter, med sidventiler. Den öppnade en tid med utflykter var helg runtom i västsverige och ersattes efter ett år med en Volvo PV California, också begagnad men i fräschare skick, och därefter en fabriksny Amazon och sedan blev det fabriksnytt till slutet.

Trevlig minnestråd Rövarn.

Håkan

Måste naturligtvis kolla själv och bilen med de enorma horisontella vingarna var årsmodell -59 av Impala.

[img]Impala -59[/img]

En sådan med just den färgen ägdes nog av någon i mina trakter av Göteborg för den såg jag rätt ofta.

Att man kunde hitta på sådant, men det var andra tider då.

Håkan

Riktigt vacker bil, i mitt tycke betydligt snyggare än stående fenor/vingar.

Lennart, en av mina första arbetskamrater som jag nämnde här ovan, har en Impala -60, den röda som stod jämte min bil. 60:an hade fortfarande fenor medan 61:an endast hade markering av vinge kvar. Ytterligare några år senare var fenorna helt borta, Raymonds blåa Impala vet jag inte årsmodell på men den har inga fenor alls.

Lennarts röda Impala från 1960:
[image]

En Impala 1961:
[image]

Raymonds blåa Impala:
[image]

--
Vänligen besvara även det sista inlägget i trådarna, inte bara de första!
:puppy:


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum