Avatar

Än så lever seglardrömmarna här i Finland

av Håkan, Göteborg, fredag, juli 24, 2020, 20:56 (22 dagar sedan) @ Pinja

Stimulerande tankar, Pinja, och det du i det andra inlägget nämner om Konfonium måste jag och andra från urtiden ta tag i igen och först försöka komma ihåg vad det var...

Jag minns också hur min namne från Ljusne drog igång en tråd där vi gemensamt skrev en rövarhistoria (inte om Rövarn...) genom ömsesidiga inlägg - jag tror åtminstone det var Ljusne-Håkan som satte igång detta. Och det blev väldans bra men det kan ha varit före det nuvarande plankets tid, fanken vad tiden går.

Det blev många roliga inlägg och alla måste ju ta vid där det senaste slutade, och min namne var oöverträffad i detta.
Till exempel den otroligt elaka kaptenen med namnet Yxmord, och hur de seglade så länge i en storm att dagarna flög förbi som vita och svarta lakan, och mycket mer.

Jag dristar mig till att bifoga en länk, till webbkameran i Rörö gästhamn, där det denna säsong har varit färre båtar än vanligt och ibland nästan tomt jämfört med alla tidigare år.

http://webbkameror.se/webbkameror/roro/roro_1_1280.php

För de som inte är bekanta med hamnen, gästplatserna börjar borta till vänster där det ligger en stor motorbåt mellan bommar och fortsätter hela vägen förbi kameran och utåt längs vågbrytaren och längs med bryggan in mot mitten av bilden där det är en stor plattform byggd över ett litet skär, och strax efter bortsidan på den plattformen blir det privata platser igen.
Den bryggnock man ser i mitten av hamnen är också en del av gästhamnen och där kan fyra eller fem båtar ligga som en solfjäder, det har jag gjort några gånger och det är ofta de sista platserna som blir använda då de flesta inte ser den möjligheten förrän den första lägger sig där.
Det kallas flockbeteende á la Tegnell...

Tittar man noga just nu Fredag vid niotiden ser man att det finns plats för minst tjugo båtar till, kanske trettio, och jag har aldrig varit med om detta i slutet Juli något år.

Själv jobbar jag som garantiansvarig över sommaren för min uppdragsgivare, världen största företag i branschen lasthanteringssystem för fartyg och hamnar, och båten min ligger vid hemmabryggan och blir nog inte använd i år heller.

Det är hårt men någon måste göra det...

Och om jag förstår dig rätt Pinja är du i karantän för att Sveriges makthavare inte har klarat sitt jobb särskilt bra.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum