Avatar

Fler nya båtägare i år

av Håkan, Göteborg, måndag, augusti 10, 2020, 13:46 (1352 dagar sedan) @ Excel 319

Utbildning är inte något som får folk att följa regler. Men om man inför körkort, även med så små utbildningskrav som att ha erhållit ett exemplar av gällande regler samt en entimmes genomgång av de viktigaste, så förvandlar man en rättighet (att framföra båt) till ett i nåder utdelat tillstånd (som kan dras in). Kombineras gärna detta med att i svårare fall av överträdelser även bilkörkortet dras in.
Svårare än så är det inte.


Jo, det är svårare än så. För att möjlighet till ett indraget körkort ska fungera preventivt så måste det finnas en kontrollfunktion värd namnet som ser till att regler efterföljs. I Vänern och Vättern finns inte en enda polisbåt.Kustbevakningen syns till några går per säsong. Det är ju faktisk inte bara i storstadsregionerna som brott begås, även om man kan tro det när man ser till polistätheten, både till land och till sjöss.

Jag håller med både Seawolf och Excel 319 i det de säger då deras synpunkter inte står i strid med varandra.

En lag kan beslutas utan att några resurser för övervakning finns eller ens anses behövas.

Om någon nu undrar vad jag menar så berätta vilka resurser som ständigt 24/7 finns för att övervaka att alla följer Svea Rikes lag med dess hundratusentals paragrafer, vilka ständigt kompletteras med nya allteftersom jurister håller på med sina egenintressen.

Ur ett laglydigt båtägarperspektiv, dvs ett perspektiv från en båtägare som följer lagens bokstav om det kniper, så blir det omöjligt att övervaka att alla motorbåtsförare (Inte alltid ägarna) håller sig till reglerna. Detta då det inte finns motsvarigheten till heldragna respektive streckade linjer på vattnet.

Inte ens linjer överhuvudtaget då det beroende på omständigheterna kan vara både vänster- och högertrafik också i trånga situationer om de inblandade så finner det motiverat.

Snacka om en födkrok för advokater som vill göra sak av sådant när det ibland blir strul.

Och för att knyta an igen till de båda inläggen, om ett körkort har beviljats kan det bara återtas efter en rättslig prövning. Och om en rättslig prövning ska kunna göras måste rättens ledamöter ha underlag för sin prövning.

Jag tror inte att ropet på fler poliser på Vättern och på Vänern får massmedia att hänga på, om man säger...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum