Avatar

Rötter

av Håkan, Göteborg, måndag, augusti 10, 2020, 14:50 (1327 dagar sedan) @ Pinja

Jag kollade på länken, men jag måste säga att den gjorde mig bedrövad. Islam, antisemitism, gamla ståndpunkter för decennier sedan. Är det detta som skribenten anser vara de relevanta politiska frågorna? Suck suck och åter suck. Jag håller inte med det minsta lilla.

Den i särklass viktigaste politiska frågan är den om hur man får näringslivet att blomstra. Numera krävs därtill att detta görs på ett hållbart sätt. Hittar vi en väg framåt på den punkten skapas resurser att lösa kanske inte alla, men många många andra problem, inklusive flera av dem som härrör från den stora invandringen de senaste åren. Utan ett blomstrande näringsliv, kan vi glömma i stort sett allt annat vi önskat i och av samhället. Fördelning ja, men först måste resurserna skapas. Det är om detta den politiska diskussionen borde handla.

Pinja

För att börja med det jag håller med om, Pinja, så är ett fungerande näringsliv fundamentalt i alla samhällen - och har varit det sedan det första samhället uppstod för många tusen år sedan.

Men dina synpunkter på länken förstår jag inte, den är en beskrivning av de åtta nuvarande riksdagspartiernas bakgrund och deras rötter och mer eller mindre ännu närvarande politiska profiler, inget annat.

I dessa profiler finns islam och antisemitism med hos flera, men det är inte sådant som försvann för decennier sedan utan sådant som finns närvarande i dag.
Kolla till exempel hur S ungdomsförbund i Skåne har agerat utan att deras partiordförande har reagerat. Ja, det är Stefan Löfven trots sin ålder, i stadgarna är ett medlemskap i ungdomsförbundet samtidigt ett medlemskap i S.

Och förutom de två nämnda aspekterna av partiers bakgrunder finns rasism och kommunism, båda företeelser jag är hundra på att du liksom jag ser med oblandad avsky på. Centerpartiet med sin historia och V som tror att slopandet av bokstaven K i början nittiotalet skulle radera historien och alla skulle glömma.

Och tillbaka till det du skrev om att näringsliv och den stora invandringen är vad de närliggande frågorna måste handla om.

Jag har sedan minst tio år skrivit på upa och sagt i personliga möten med många (inklusive upare som off the record håller med om mycket) att Sverige måste stoppa ytterligare påfyllnad av människor tills de som redan är här har haft tid att skapa sig sina nya liv i ett samhälle som samtidigt måste kunna fortsätta att fungera.

Men hur gör man det med en regering som påstår sig ha Europas lägsta nivå på invandring samtidigt som antalet beviljade uppehållstillstånd är det högsta i Europa?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum