Avatar

Fler nya båtägare i år

av Håkan, Göteborg, onsdag, augusti 12, 2020, 13:12 (1346 dagar sedan) @ Seawolf

Ofta är hastighetsbegränsningar på sjön 5 eller 8 knop. Det räcker med ett foto där man kan mäta häckvågornas våglängd i förhållande till båtlängden för att bevisa om man kört för fort. Hade inte du studerat skeppsbyggnad?

Men visst, man kan alltid finna orsaker till att saker blir så svåra att göra att man hellre lägger sig tillrätta i baksätet och muttrar.

Sveriges specialitet är ju som bekant att göra lagar utan någon form av organiserad övervakning i en förhoppning som väldigt ofta infrias, att svensken är så kuvad att han följer detta ändå. Bara den rudimentära risken att råka bli observerad och fälld avhåller majoriteten.

Nedskräpning är ett exempel. Att bevisa att en viss person slängt något visst föremål bland många människor och mycket slängt skräp torde vara betydligt svårare än fallet fortkörning med båt. Jag måste därmed förstå att du är förespråkare för att göra nedskräpning lagligt, eftersom det inte finns övervakning etc. så det räcker.

Jag börjar med att undra vad som får dig att bli så oseriös, för att uttrycka det diplomatiskt Seawolf, så snart någon kommer med avvikande åsikter?

Något svar väntar jag mig dock inte, men du ska få svar på det du skriver.

Det var jag som nämnde ställen med hastighetsbegränsningar vilket du nu tar upp som om det vore en invändning mot mig. Påstår du att vem som helst kan ta ett foto på en båt man ser kör för fort och få förarens körkort indraget, till och med utan rättslig prövning?
Eller är du i stället igen i den situation jag påpekade, att oavsett föregående rättslig prövning eller ej måste det finnas polis på plats som samtidigt kan dokumentera allt omkring händelsen - till exempel vem som förde båten vid tillfället, osv.

Jag ser inte svensken som kuvad utan som i stort sett en anständig människa som inte följer lagar av risk att bli upptäckt utan för att lagarna betraktas som motiverade.
Hur du själv fungerar i det fallet är din sak.

Dina avslutande ord leder mina tankar till en annan upare som ofta vinklar till det å det märkligaste, när du kommer fram till att jag med det jag skrivit tidigare i tråden förespråkar att göra nedskräpning lagligt.

Nuff said.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum