Avatar

Rötter

av Håkan, Göteborg, onsdag, augusti 12, 2020, 13:49 (1324 dagar sedan) @ Pinja

" mycket av de senaste tio årens svensk inrikespolitik har hämmats av just sådant allt mer irrelevant hänvisande till historiska rötter "

Så är det ju förstås. SD har nästan helt rätt om invandringen. Alla seriösa scenarier för en hållbar samhällsutveckling, har en minskad omeriterad invandring som en viktig förutsättning. Att då, som Björklund och gelikar underkänna detta faktum för att SDs grundare var nazister är ogenomtänkt. Men sån är politiken.

Pinja

Det är med viss modifikation jag också ser det som att SD "haft rätt" om invandringen, Pinja, detta då frågans komplexitet aldrig har framförts ihop med nödvändiga åtgärder - och dessa åtgärders egna nivåer av komplexitet - under alla år de varit i riksdagen eller åren dessförinnan.

Det SD i alla sina tidiga år haft som enda fråga har varit att minska eller helt stoppa all invandring, och beträffande många av deras rötter också kopplat till olika motbjudande påståenden och handlingar.

Det som nu har fått de flesta övriga partier att svänga i riktning SD, med V och MP som förutsägbara undantag ihop med C som under Annie Lööf med hennes visioner blev stödhjul till S, är verkligheten sådan den är nu i Sverige.

För sent men bättre än inget alls, beroende på hur nästa valutgång blir och då menar jag inte enbart mandatfördelningen utan efterspelet.
Det är ju under Januari månad Sveriges öde bestäms...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum