Avatar

Jag tittar ju aldrig på TV...

av Seawolf @, måndag, augusti 17, 2020, 06:35 (1347 dagar sedan) @ Håkan

Detta att andra skall utse vilka som skall gifta sig har urgamla anor lite överallt i världen. Även Sverige. Men denna sentida variant där man försöker använda kriterier för hopparandet är väl bara en strävan att anpassa Sveriges befolknings acceptans för arrangerade äktenskap, så att även de arabiska varianterna av det hela kan motiveras....


Den aspekten nämner artikelförfattaren också, Seawolf, men mer som en parentes och jag tror inte sådana överväganden har gjorts inför starten av serien.

Så som serien beskrivs tvivlar jag också på att de som jobbar för islamisering och sharialagstiftning i Sverige ser serien som draghjälp, snarare tvärtom.

Håkan

Den urgamla metoden att andra väljer ut giftemålsparen har en självklar synonymitet med hur människan systematiskt avlat fram hundar med olika egenskaper för att på så vis få fram alla de olika hundraser som finns. Vad gäller hundar kan man tämligen riskfritt tala om och tom. framhäva "renrasighet" som något bra och fint utan att bli anklagad för rasism. Både Nazismen i Tyskland och politiken i Sverige (genom bl.a. makarna Myrdahl) förespråkade "rashygien" och utrotande av mindervärdiga gener. I Sverige med tvångskastrering av bärare av sådana.

Om begapandet av elitidrott fortsätter att spridas i världen som trenden ser ut nu, så kommer chauvenistiska diktaturer att inom några generationer avla fram speciella arter av människan, anpassade för olika idrottsgrenar.

I sammanhanget kommer man osökt att tänka på det begynnande HBTQ-debackel som detta med kön inom idrotten utgör. Alltså: Om nu kön är en social konstruktion så måste ju varje individ ha rätten att själv välja om man vill tävla som man eller som kvinna. Man kan ju förstås tänka sig att man inrättar egna HBTQ-grenar. Fast där lär det bli sällsynt med annat än manliga kromosomer på pallplatserna :-)

Samtidigt finns det välbelagda kunskaper om att inavel är mycket negativt, men sådant tycks inte hindra t.ex. hunduppfödarna i deras strävan efter renrasighet.

Motsatsen kan sägas ha funnits hos isolerade populationer i polartrakterna (E-ordet ni vet :-) samt på åtskilliga söderhavsöar då den vite mannen kom dit. Alltså att besökarnas gener var mycket eftersträvansvärda.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum