Avatar

Freedom of expression

av Seawolf @, söndag, augusti 30, 2020, 18:20 (29 dagar sedan) @ Håkan

Inom klassisk fotografering så måste man använda framkallare för att bilderna skulle framträda.
I Sverige idag finns det ingen av alla uppfattad bild av vart samhället har tagit vägen. För att få fram bilderna måste även här framkallare användas. Nu i Malmö valde några att bränna koranen som framkallare.
Precis som inom fotografering orsakar framkallaren att den exakta bilden framträder.
Många anser att man inte skall använda framkallare för att den äkta bilden inte skall få synas.
Inom samhällsdebatten är det standard att alla med den allra minsta rödgröna böjelse vräker ut framkallare på allt och alla som de anser har fel och farliga åsikter. Man skulle kunna tro att de bilder de därigenom framkallar skulle visa att de har rätt.
Men det framkallas inga bilder med sådant innehåll som de påstår finnas. Inga upplopp, ingen förstörelse, inget våld, hur mycket förtals- och smädelseframkallare de än vräker ut.


Läst och förstått, Seawolf, vilket inte var svårt då jag är på samma linje sedan väldans länge - men jag försökte också komma ihåg tillfällen då det faktiskt varit gäng från den högra extremistsidan som kravallat någonstans i Sverige.

Dock med magert resultat då det så gott som alltid varit ganska harmlösa demonstrationståg, utan sådana svansar av kriminella våldsverkare som håller till på vänstersidan, och i demonstrationer där det viktigaste verkar vara att visa upp en enhetlig tuff klädsel och att verka allmänt kaxiga.

Varvid den andra sidan gått till våldsamheter som till exempel under bokmässan i Göteborg häromåret, men - och ett viktigt men - jag är säker på att de som på riktigt är politiskt aktiva på den rödgröna sidan (för att använda din sammanfattande benämning) inte deltager i kravallerna och brännande av bilar eller plundringar och krossande av skyltfönster.
Det de gör är att förneka ansvaret för detta och samtidigt fiska opinionspoäng, eftersom ett ytterst litet antal människor i Sverige sympatiserar med extremister av något slag.

Men var gång en högerextremist någonstans skriver eller säger något som är sakligt fel och korkat och motbjudande, då reser sig hela den opinionsbildande kollektiva vänstersidan som en hen och fördömer hela SD och dig och mig Seawolf.

I vårt fall naturligtvis bara de som vet om oss förstås...

Håkan


"jag är säker på att de som på riktigt är politiskt aktiva på den rödgröna sidan (för att använda din sammanfattande benämning) inte deltager i kravallerna och brännande av bilar eller plundringar och krossande av skyltfönster."

Det jag säger är ju att det är dessa som vräker ut framkallare för att få fram bilder av sina "motståndare" men som inte får fram dessa bilder de påstår finns. Inte att de själva skapar några kravall/vålds/förstörelsebrott.

Det som retar mig något förb-t är att Public Service och de flesta andra stora media regelmässigt kastar fram och framkallar bilder av våld/kravaller/egensdomsförstörelse och på ett mycket lömskt sätt via sina kommentarer försöker få detta att framstå att vara utfört av de som dessa kravaller vänder sig emot.

"I vårt fall naturligtvis bara de som vet om oss förstås..."
I ditt fall är den skaran nästan obefintlig, eftersom du bara skriver på Planket.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum