Avatar

Snart arbetslös! eller inte?

av morpheus, fredag, september 04, 2020, 21:36 (24 dagar sedan) @ Håkan


Som jag läser den länkade artikeln jobbar du morpheus i ett företag som heter Martinsen Transport AB med norsk VD och jag förmodar det är ett norskt företag. Med logistik som sköts från Lettland.
Det låter lite märkligt i sig.

Företaget som har oljeprodukter att transportera är Cirkle K som du beskriver som ett multinationellt företag, och de tänker nu köpa in egna tankbilar successivt under ett par år för transporter i Sverige.
Det låter lite märkligt också, investeringar på minst hundra millioner under två års tid för en tankbilsflotta i Sverige, där det redan finns tillräckligt med tankbilar för deras behov - eller är det där det kniper?

Inget företag gör förändringar utan att vänta sig vinster på kort eller lite längre sikt så var kan de möjliga vinsterna vara för Cirkle K morpheus?

Håkan

Circle K är ju som sagt ett multinationellt företag med säte i Amerika. Där har man de sista åren genomfört just detta med egna fordon med gott resultat sägs det. Nu är Sverige det land i världen som har bäst avkastning i vinster i petroleumbranschen och då vill man tydligen optimera så långt det går att ta hem den vinsten själva istället för att köpa tjänsten från ett åkeri. Förr, för länge sedan hade ju alla oljebolagen egna fordon innan det blev populärt med inköp av tjänster men nu verkar vi vara på den vägen igen, om det nu blir bättre eller inte får ju framtiden utvisa.

Men stora investeringar krävs ju helt klart. En tankbil med släp betingar ett ungefärligt värde på cirka sju miljoner vid nybyggnation och investeringen bör vara återhämtad efter fem års användning, sedan gör man oftast ett chassiebyte där man flyttar över tankarna en gång till. Våra nuvarande bilar är från 2016/17 och släp och tankar från 2011 så ny teknik finns det ju att välja på. Den bilen jag rattar runt har nu rullat 56000 mil på knappt fyra år. Vid förra inköpet satt det några halvsmarta personer och räknade enbart kronor och ören och tog ingen hänsyn till användarvänligheten av fordon eller den tekniska utrustningen vilket innebar stora underhållskostnader istället.

Vid denna upphandlingen av nya fordon verkar det som att vi som kör ska bli tillfrågade hurvi vill ha dom byggda och med vilken utrustning och teknik som lämpar sig bäst för uppgiften. Men då det handlar om ungefär 30-35 kompletta fordon så är det en lång process innan de står på gården klara att leverera bränsle. Och som jag skrev tidigare så är jag inte säker på att jag vill haka på tåget denna gången, det finns annat man sysselsätta sig med istället för att köra runt med presumtiva brandbomber i en allt mer kaotisk trafikrytm. Jag kanske sätter mig på ett kontor som transportledare igen, vad vet jag?


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum