Avatar

Snart arbetslös! eller inte?

av morpheus, söndag, september 06, 2020, 07:18 (23 dagar sedan) @ Håkan
Ändrad av morpheus, söndag, september 06, 2020, 07:34


Jag minns att du var transportledare för ett antal år sedan, morpheus, men att du inte riktigt gillade det - för mycket rent personella problem att hålla på med förutom det rent transportlogistiska som jag minns det - och det kan knappast ha blivit bättre på den punkten. Förutom frågan om det blir i Sverige sådana tjänster placeras av Circle K.

Tråkig situation just nu men som jag känner dig fixar du säkert något och skriver om det här...

Håkan

Jo, har ju varit arbets/transportledare under två olika åkerier och perioder men inget jag skulle se framemot ytterligare i en framtid. Man ger för mycket av sig själv och får för lite tillbaka anser jag. Man skall vara både som en dadda och städare efter en del som inte tar sitt egna ansvar, och den biten har jag tröttnat på. Att rodda och få det dagliga arbetet att flyta på är ju ingen större match om man har varit i branschen ett tag och vet hur det bör bedrivas.

Vår organisation är lite annorlunda än vad man är van vid. Vårt svenska kontor finns i Stockholm, koncernens Litra där vårt åkeri ingår ligger i byn Lena utanför Lillehammer i Norge, Circle K har planeringen i Riga och redovisningen ligger nere i Indien där sammanställningen av alla leveranser sker.

Men vi får ju se och höra vad CK har att komma med innan man ger dom kalla handen iallafall, de vill ju tjäna pengar och det vill ju vi chaufförer med.

Tror dock att Circle K har lärt sig sedan tidigare att för billiga (läs utländska) förare blir kostsamt i längden. Circle K hade ett tag förare från öststaterna via ett franskt bolag som heter Samat och under en testperiod nere i Skåne så skedde det en hel del kontamineringar där chaufförer inte uppmärksammade att de blandade produkterna vid leverans då de hade stora svårigheter med att läsa det engelska språket i datasystemet. Man tryckte ”bypass” för att tankarnas ventiler skulle öppnas utan att veta vad som var den egentliga orsaken att det inte gick att lossa på automatik.

Nu i vår organisation är de flesta av svensk härkomst och de som inte är det har krav på sig att läsa och förstå det svenska språket och givetvis det engelska då kommunikationen med Riga sker nästan uteslutande på engelska utom vid ett par undantag då det finns två svensktalande bland dom som har varit i Sverige och jobbat.

Jag återkommer med mer när det finns mer att dela med sig av.......


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum