Avatar

Oceanbird

av Håkan, Göteborg, fredag, september 25, 2020, 12:49 (24 dagar sedan) @ Pinja

Det har inte synts till några kommentarer här på Planket om denna? Vad tror ni?

https://www.livetombord.se/batnytt/artiklar/artiklar/20200916/oceanbird-undviker-90-pro...

Pinja

Ännu ett i en lång rad av segelfartygsprojekt, Pinja, men inte ett enda har blivit verklighet annat än som prototyper.

Det är seriösa företag bakom det, men en del siffror verkar märkliga.

Om de ska minska (spara in i journalistspråk) koldioxidutsläppet till en tiondel av ett konventionellt 7000-bilars fartyg, så behöver de segla sådär 95 % av tiden till sjöss.
De extra fem procenten seglingstid är för att kompensera de ofrånkomliga dieslarna som behövs för elproduktionen ombord.

Genomsnittshastighet 10 knop ökar seglingstiden från åtta till tolv dagar, dvs genomsnittshastigheten för det konventionella fartyget skulle vara 15 knop.
Stämmer dåligt då deras ekonomifart är närmare 20 knop och det endast är sällan hårt väder tvingar dem till reducerad fart - vilket också segelversionen kan råka ut för och troligen oftare.

Plus vad som händer då det inte blåser alls, då ligger de stilla och driver så som segelfartyg i alla tider gjort och ibland i veckor i de så kallade Doldrums norr och söder om ekvatorn.

För inte byggs de samtidigt med segel också med en huvudmaskin på minst femtusen hästkrafter, vilket behövs för att få någorlunda styrfart och att någorlunda minska tiden till nästa hamn.
Och då blir den påstådda minskningen av CO2 utsläpp igen orealistisk.

Och apropå ekvatorn, biltransporter över Atlanten är en liten del av de totala biltransporterna, de allra flesta sker mellan Asien och Europa via Suezkanalen.

Om första fartyget ska levereras om fyra år borde min uppdragsgivare redan nu ha förfrågningar på RoRo-utrustningen eller åtminstone vara informerade om att det kommer - jag ska kolla med kollegor vad de vet.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum