Avatar

Oceanbird

av Håkan, Göteborg, fredag, september 25, 2020, 15:33 (25 dagar sedan) @ Håkan

Jag råkade av en ren slump på den här videon, Pinja och alla, som under tjugo minuter visar både fartyget Amorella och Viking Grace, och det senare har en mycket hög roterande pelare på översta däcket och som jag tror är en vindturbin som driver en generator.

https://www.youtube.com/watch?v=l5x6e2nB0cs&ab_channel=MrFinlandsuomi

Vindkraft är användbart men jag undrar hur det totala så kallade fotavtrycket är för denna turbin, när samtliga aspekter räknas ihop.

Från tillverkning med alla de material och komponenter som behövs, via transporter och installation, och via ständigt underhåll och reparationer och inte att förglömma alla de resor som tekniker då behöver göra och oftast med flyg, och till den slutliga nedmonteringen och destruktionen.

Allt för att minska bränsleförbrukningen i de dieselgeneratorer de ändå måste ha ombord.

Eller kanske inte diesel, fartyget konverterades tidigt till gasdrift, och tankarna finns på akterdäcket över akterrampen.

Min uppdragsgivare har levererat mycket utrustning till detta fartyg, som likt kryssningsfartygen i serien Mein Schiff är byggt på varvet i Turku, och jag har haft en del med både varv och rederi att göra som garantiansvarig för detta fartyg på den tiden.

Inte alltid så gemytliga kontakter kan jag säga, men så drivs också fartyget på en sanslös tidtabell, åtminstone då.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum