Avatar

Jag tycker mig se en tendens...

av Håkan, Göteborg, lördag, september 26, 2020, 18:52 (29 dagar sedan)

...hos Henrik Jönsson att bli allt mer lik en demonstrant på en barrikad, eller uttryckt på ett annat sätt att han börjar bli riktigt rädd för vad som sker i Sverige och att det inte längre är en parlamentariskt lösbar fråga.

https://youtu.be/hBPAaRgsJi0

Den budget som nu lagts fram påminner mig om en medeltida bild av hur fyra hästar (regeringspartierna och de två stödhjulen) är kedjade till armar och ben hos en som dömts till samhällelig omvårdnad (du och jag).

Och ett par ord om Schrödingers Katt, en av de mest välkända illustrationerna inom kvantfysik, åtminstone välkänd för de som intresserar sig för vetenskap för att förstå något.

En mycket spridd missuppfattning är att Schrödinger, med sin beskrivning av en katt som under vissa förhållanden är både död och levande samtidigt, ville påvisa att detta är en riktig beskrivning av verkligheten.

Schrödinger ville tvärtom i den tidens debatt mellan många olika vetenskapliga företrädare påvisa hur absurt det är att tro att verkligheten för katter, eller människor, kan beskrivas så.

Men varken Schrödinger eller någon annan av den tidens forskare kunde förutse den gökunge vi nu har i boet...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum